Previous slide
Next slide

Tedaviler

Tedavilerle ile ilgili daha detaylı bilgi almak için lütfen bizi arayınız.

Göz Muayenesi

Göz muayenesi için özel ekipmanlar gerekmektedir. Kliniğimizde gözlük ihtiyacının belirlenmesi için otomatik refraktometre ve göz içi basıncı ölçümü için otomatik tonometre muayene öncesi rutin olarak kullanılmaktadır. Hastalarımız bu ölçümlerden geçtikten sonra resimde görülen foropter ve biyomikroskop muayeneleri yapılmakta. Gerekli görülen hastalarda OCT, Topografi, Pakimetre gibi ileri tetkikler de yapılmaktadır.

 

Retina hastalıkları ve Tedavisi

Eski metin yeterli Ek olarak: Retina dekolmanı ve tedavisi hakkında ekteki youtube videosunu izleyebilirsiniz.

Vitrektomi Ameliyatı

Göz içini dolduran yumurta akı kıvamındaki şeffaf sıvıya vitreus (camsı) denir. Göz içi kanamaları, retina dekolmanı vb gibi durumlarda vitrektomi ameliyatı gerekebilir. Bu ameliyat özel cihazlar gerektirir. Yukarıda temsili resmi olan bu ameliyat için mikroskop altında göz içerisinin aydınlatması, göze sıvı girişi ve gözden vitreus çıkışı sağlayan kapalı bir sistem ile bu ameliyat gerçekleştirilmektedir. Vitrektomi hakkında ekteki youtube videosunu izleyebilirsiniz.

Diyabetik Retinopati

Diyabetik retinopati diyabete bağlı retina tabakasında görülen bozukluklara verilen isimdir.Şeker hastalığına bağlı körlüğün en sık görülen nedeni “Diyabetik Retinopati”dir.

Diyabetik retinopati tedavisi için yukarıda resmi görülen lazer fotokoagülasyon gerekebilir. Bu tedavi laser ışığı yardımıyla retina tabakasındaki kanamaların tekrarlamaması amacıyla yapılmaktadır.

Keratokonus ve Crosslinking Tedavisi

Gözümüzün renkli kısmını önündeki saat camı gibi şeffaf bombeli kısmına Kornea adı verilmektedir. Keratokonus korneanın öne doğru sivrilmesi ve incelmesi ile ön plana çıkan ilerleyici bir hastalıktır. Yüksek astigmat ve görme keskinliğinde azalmaya neden olur. Bu hastalık kross linking (cross-linking, çapraz bağlama, ışın tedavisi) sert kontakt lensler, korneal halkalar ile tedavi edilmektedir. Görme kaybına yol açan ilerleyici bir hastalıktır, erken tedavisi çok önemlidir.

Göz Tembelliği Tedavisi

Tıpta ambliyopi olarak adlandırılır. En etkili tedavisi çocukluk çağında (özellikle 9 yaş altında) iyi gören gözün kapatılarak diğer gözün çalıştırılması şeklinde yapılır. Görme keskinliğinin %20 ya da daha fazla azalmasıdır.

Retina Tedavisi

Beynin uzantısı olan bu doku son derece narin bir dokudur. Gözü bir fotoğraf makinesine benzettiğimizde retina dediğimiz bu kısım fotoğraf makinesinin film kısmına tekabül etmektedir.

Glokom Tedavisi

Glokom değişik tipleri olan optik sinirde ilerleyici hasarla,görme alanı kayıpları ve yüksek göz içi basıncı ile karakterize oldukça yaygın bir hastalıktır. Glokom da temel risk faktörü yüksek göz içi basıncıdır.

Y.Doç.Dr. Fatih Adıbelli

Göz Hastalıkları Uzmanı

Kliniğin direkt numarası:

0 542 636 97 77

Doktorunuza Randevu Alın

4442963

Telefon numaramız

Online Randevu

Almak istediğiniz sağlık hizmet konusunda formu doldurarak hızlı bir şekilde bizimle irtibata geçebilirsiniz. Hekimlerimiz size en kısa sürede dönüş sağlayacaklardır.