Akıllı Lensler (Trifokal Lensler)

  • NOT: Hastalıklar ve tedavi yöntemleriyle ilgili içeriklerimiz yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Sağlığınızla ilgili tüm konularda doktorunuza veya bir sağlık kuruluşuna başvurunuz.

Myop, hipermetrop ve astigmat gibi gözlük ihtiyacı oluşturan durumlara refraktif (kırma) kusurları denir. Bu durumları kalıcı olarak tedavi edip gözlükten kurtulmak için göz içine lens (mercek) yerleştirme işlemine de refraktif lens cerrahisi adı verilir.

Akıllı lens (trifokal lens Yakın, uzak ve orta mesafeyi gözlüksüz görmek için ameliyatla göz içine yerleştirilen ve orada ömür boyu kalan lenslerdir.

 

Kataraktı olan veya yakın görme problemi olan hastalarda tercih edilebilir, uzak, yakın ve astigmat gibi görme kusurlarını düzeltilir.

Narkoz gerekmez Bu cerrahi uygulama, genellikle damla ile uyuşturularak yapılır, narkoz gerektirmez. İstek veya lüzum halinde genel anestezi ile de yapılabilir.

 

Ağrısız bir işlemdir uygulama sırasında hasta herhangi bir ağrı hissetmez.

Hastanede yatış gerekmez.

Ameliyatın başarı oranı yüksektir.

Katarakt ameliyatındaki başarı oranı ile aynıdır, bu oran %98 dir. Bu standardın dışına çıkılması çok nadir bir durumdur. Yüksek numaralı gözlerde veya önceden lazer işlemi geçirmiş kişilerde nadiren düşük numaralı bir gözlük ihtiyacı olabilir.

Bu ameliyat kimlere uygulanabilir?

  • Kataraktı olup, ameliyat sonrası uzakta ve yakında gözlük kullanmak istemeyen kişilere,
  • Uzak ve yakın gözlüğü olan 45 yaş üstü kişilere,
  • Yüksek gözlük numarası olup gözleri lazer için uygun olmayan kişilere uygulanabilir.

Bu ameliyat nasıl yapılır?

Aşağıdaki linkte bu ameliyatın videosunu seyredebilirsiniz.

Y.Doç.Dr. Fatih Adıbelli

Göz Hastalıkları Uzmanı

Kliniğin direkt numarası:

0 542 636 97 77

Doktorunuza Randevu Alın

Kaç çeşit göz içi lensi vardır?

Refraktif cerrahi amaçlı 3 çeşit lens kullanılır.

  • MONO-PLUS Göz içi lensleri
  • TRİ-FOKAL Göz içi lensleri
  • FAKİK Göz içi lensleri

MONO-PLUS lensler uzak ve orta mesafede,

TRİ-FOKAL lensler uzak, yakın ve orta mesafede gözlük ihtiyacını ortadan kaldırırlar.  Her iki lens de gözün kendi doğal merceği alınarak göz içine yerleştirilir. 

FAKİK göz içi lensleri ise hastanın gözündeki kendi doğal merceği yerinde bırakılır. Ona dokunulmadan göz bebeğinin arkasına bu lens yerleştirilir. Lazer olamayacak kadar yüksek gözlük numarası olan (7 numaranın üzerindeki miyop, hipermetrop ve astigmatlı) kişilerde kullanılır.

  • Ameliyattan sonrası işe dönme süreniz yaptığınız işe ve bünyeden bünyeye değişmekle birlikte 3 gün ile 15 gün arasında olmaktadır.
  • Ameliyatın ertesi günü göz bandajı açılıp gözlüksüz yaşama başlayabilirsiniz.
  • 5 gün göz içerisine su girmemesi tavsiye edilir. Havuz ve denize girmek için bu süre enfeksiyon riski açısından biraz daha uzundur.

KLİNİĞİMİZDE FDA ONAYLI, SERTİFİKALI LENSLER KULLANILMAKTADIR.

4442963

Telefon numaramız

Online Randevu

Almak istediğiniz sağlık hizmet konusunda formu doldurarak hızlı bir şekilde bizimle irtibata geçebilirsiniz. Hekimlerimiz size en kısa sürede dönüş sağlayacaklardır.